Over mij

Mijn naam is Joanna Sadaya Goebertus, ik ben in 1963 geboren in Soest.

Sinds 2014 werk ik in mijn eigen praktijk ‘Sadaya’ in Groningen, praktijk voor lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie. Vanaf 1995 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker, en begeleid ik met veel plezier mensen met psychosociale en materiële problemen, zowel individueel als in groepsverband.

mama_bewerktdxdsg-2_bewerkt-1Mensen boeien mij. Ieder mens heeft een eigen verhaal te vertellen. Dat verhaal bestaat niet alleen uit feiten en gebeurtenissen, maar juist ook uit de beleving en gevoelens van een mens. Dat maakt een mens tot een mens, ieder mens is uniek! En daar ben ik nieuwsgierig naar.

Mijn eigen verhaal is dat ik vooral hard bezig was het altijd maar goed te willen doen, zowel op mijn werk als in mijn privé-leven. Ik kreeg hier last van, kreeg allerlei psychische en lichamelijke klachten. Eerder had ik al wel eens begeleiding gehad in de vorm van gesprekken, maar deze keer voelde ik dat praten alleen mij niet kon helpen.

Ik kwam in aanraking met lichaamsgerichte psychotherapie. Er ging een wereld voor mij open. Een nieuwe wereld, ik leerde mijzelf kennen. En kreeg vertrouwen in mezelf. Ik besloot mij te scholen in deze vorm van therapie,voor mij een belangrijke aanvulling in het werken met mensen.

Sinds 2014 ben ik Primal Rebirth Therapeut, de opleiding heb ik gevolgd bij het AUMM opleidingsinstituut in Usquert.

Ik ben tevens gecertificeerd traumatherapeut, heb trainingen gevolgd bij verschillende internationale docenten, waaronder Turiya Hanover, Marianne Bentzen en Peter Levine, Maggi Kline, Michael Mokros en Raja Selvam, Divyam Kranenburg en Omkar Dingjan.

Daarnaast ben ik geschoold in relatietherapie, ook door verschillende internationale docenten, Vasumati Hancock en Samarona Buunk, en in groepswerk.

Ook werk ik met familieopstellingen, zowel individueel als in groepen. De training familieopstellingen heb ik gevolgd via het AUMM instituut, opleiders waren Omkar Dingjan, Divyam Kranenburg en Ramateertha Doetsch.